مدیریت بیماری سرطان یکی از چالشهای جدی سیاستگذاری سلامت در جامعه است. شتاب روزافزون رشد این بیماری در جامعه جهانی و ایران زنگ خطری برای همه مسئولین است تا به سرعت روشهای پیشگیری از سرطان را در دستور کار خود قرار دهند و بتوان شتاب رشد این بیماری مهلک را کاهش داد. عوامل موثر در رشد این بیماری دارای ابعاد بسیار متنوعی است و رویکردهای مختلف در حوزههای تخصصی گوناگون را در خصوص پیشگیری از سرطان بایستی مورد توجه قرار داد. بسیاری از حوزههای غیرپزشکی شامل تغذیه، کشاورزی، علوم ورزشی، مهندسی، آمار و احتمال و ریاضیات، روانشناسی، اقتصاد و ... میتوانند نقش جدی در مطالعات مربوط به پیشگری از سرطان داشته باشند.
انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان مهرانه از سال ۱۳۸۵ فعالیتهای گستردهای در خصوص درمان بیماران مبتلا به سرطان آغاز کرده است. این انجمن با راهبرد ویژه، خوشبختانه در حال حاضر به یکی از موسسات خیریه بسیار توانمند و شناخته شده در کشور تبدیل شده است که خدمات بسیار گستردهای را در حمایت از بیماران مبتلا به سرطان و مقابله با این بیماری انجام میدهد. از ۹ سال پیش، این انجمن تمرکز ویژهای روی فعالیتهای حوزه پیشگیری از سرطان و آموزش عمومی داشته است و در سالهای اخیر نیز رویکرد پژوهشی در این زمینه را نیز مورد توجه جدی قرار داده است. در راستای توسعه این فعالیتها و به کارگیری از ظرفیتهای علمی برای تحقق اهداف مختلف در زمینه پیشگیری از سرطان، تفاهمنامه مشترکی بین انجمن خیریه مهرانه و دانشگاه زنجان در سال ۱۴۰۲ منعقد گردید و فعالیتهای گستردهای در این زمینه آغاز شد.
در این راستا، دانشگاه زنجان با توجه به وجود متخصصین در رشته های مختلف (غیرپزشکی) و رسالت اجتماعی خویش با همکاری انجمن خیریه مهرانه، با استعانت از درگاه خداوند متعال و یاری سازمانهای حامی " اولین کنگره بین المللی پیشگیری از سرطان" را با رویکرد علمی و ترویجی برنامهریزی کرده است. هدف کنگره این است که با مشارکت اساتید و صاحب نظران در گرایشهای مختلف راهکارهای نوین پیشگیری از سرطان ارائه و مورد تبادل نظر قرار گیرد. همچنین در بخش ترویجی، کارگاههای آموزشی و برخی سخنرانیها برای شرکتکنندگان برگزار خواهد شد و نمایشگاههای جانبی برای معرفی فعالیتهای سازمانها، نهادها و شرکتهای مختلف برگزار خواهد شد. بدین منظور از تمام مسئولین، صاحب نظران، متخصصین و دانشجویان عزیز دعوت میشود تا با نتایج جدیدترین تحقیقات خود را به این کنگره ارسال نمایند و مشارکت هرچه گستردهتر در این زمینه قدمی در راستای تحقق اهداف کنگره خواهد بود.